045 - 525 7300 - Prins Hendriklaan 167 - 6442 AD Brunssum - Gratis spreekuur maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur info@daemenpoelman.com
Mediation Limburg

Wat is mediation Limburg?

Als u op zoek bent naar mediation Limburg bent u waarschijnlijk op zoek naar een mediator bij u in de buurt. Wij zijn gevestigd in Brunssum, ten noorden van Heerlen en ten zuiden van Sittard. Gelegen in de provincie Limburg. Maar wat doet een mediator nou eigenlijk?

Bij mediation probeert u samen met de andere partij(en) tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Een mediator zorgt ervoor dat u kunt vertellen wat u dwars zit, dat u elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgestemd. De mediator is onafhankelijk en dus onpartijdig. Mediation kan helpen om een juridisch probleem op te lossen. Bijvoorbeeld bij een scheiding, een arbeidsconflict of een familieruzie. Mediators kunnen ook bepaalde expertises hebben zoals financieel, kinderen of relationeel. Als de twee partijen in zee gaan met een bepaalde mediator begint het mediationproces.

Waarom mediation Limburg?

  • u heeft de oplossing zelf in de hand en komt er samen uit.
  • u zoekt een mediator in uw eigen omgeving.
  • mediation zorgt voor een win-win situatie.
  • mediation is snel, in principe binnen drie maanden afgehandeld.
  • mediation is veel goedkoper dan procederen.
  • mediation is vertrouwelijk en onder geheimhouding.
  • mediation is vrijwillig, u kunt ieder moment uitstappen of op afspraken terugkomen totdat de eindovereenkomst is getekend.
  • de mediator is onpartijdig, onafhankelijk en gespecialiseerd.

Meerdere mediators?

Mediation kan gedaan worden door één mediator, ook wel genaamd solo mediator, of door twee mediators die dan genoemd worden duo-mediators. Ook kan gekozen worden voor twee mediators waarbij ieder een zelf gekozen mediator heeft en dat wordt overleg-mediation genoemd. Van co-mediation is sprake als de tweede mediator als starter bij de mediations aanwezig is teneinde praktijkervaring op te doen. Scheidings-echtscheidings-en ouderschapsmediations worden in principe met één mediator gevoerd. Strafmediations vinden in principe plaats via een duo-mediation.

Conflict oplossen met een mediator

Als u het conflict wilt oplossen met een mediator kunt een afspraak maken voor een gratis gesprek van een half uur. Tijdens dit gesprek maakt u kennis onze mediator en krijgt u algemene informatie. U bent na dit gesprek geheel vrij om de opdracht wel of niet te geven.

Er kan een afspraak gemaakt worden op maandag t/m donderdag in de ochtend, middag en avond. En op vrijdag in de ochtend en de middag. U bent van harte welkom op ons kantoor maar een andere gewenste plek is ook prima. 

Soorten mediation

Er zijn verschillende soorten mediation, zoals

Wie betaalt de kosten van een mediator?

De kosten van mediation worden normaal gesproken door beide partijen gedeeld.

Indien u mediation heeft meeverzekerd in een rechtsbijstandverzekering is de mediation wellicht geheel gratis. Indien u slechts een beperkt inkomen hebt (2024: maximaal inkomen in het jaar 2022 voor een eenoudergezin van €44.000,00 en voor een alleenstaande van €31.100,00) behoeft u slechts een eigen bijdrage te voldoen van €61,00 respectievelijk €121,00.

Als u het zelf moet betalen dan wordt er een uurtarief berekend van €150,00 excl. BTW voor beide partijen tezamen. Ieder betaalt de helft. Het kan zijn dat een het uurtarief moet voldoen en de ander slechts een eigen bijdrage. Gemiddeld zal de mediation vijf à zeven uur duren. Als er een verzoek naar de rechtbank moet worden gestuurd dan komt er nog griffierecht bovenop.

 

Onze mediators

Jo Daemen - premarital mediation

mr. J.G.M. (Jo) Daemen, bijna 45 jaar mediator en in die periode vele honderden rechtbankzaken en mediatons verricht, onafhankelijk en onpartijdig, gecertificeerd lid van de MFN (Mediation Federatie Nederland) vFAS (vereniging van FamilieAdvocaten en Scheidingsbemiddelaars), VMSZ (Vereniging Mediation in StrafZaken) en gecertificeerd premarital  en aangesloten bij GGGG (Gelukkig Getrouwd Gelukkig Gescheiden).

mr. S.C.H. (Solange) Poelman, bijna 15 jaar mediator en advocaat en in die periode vele rechtbankzaken en mediations verricht, onafhankelijk en onpartijdig, gecertificeerd lid van de MFN (Mediation Federatie Nederland) en lid van de Vereniging Van Nederlande Jeugdrechtadvocaten (VNJA).