045 - 525 7300 - Prins Hendriklaan 167 - 6442 AD Brunssum - Gratis spreekuur maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur info@daemenpoelman.com

Echtscheidingsmediation of scheidingsmediation voorkomt een vechtscheiding en voorkomt veel nadeel voor de betrokken kinderen (zie op de pagina ‘formulieren’ van deze website de brief van alle gescheiden ouders van Nederland en kijk ook op de site van www.vilapinedo.nl).

Bij (echt)scheidingsmediation komt tussen de partners veel emotie los en breekt een zeer onzekere situatie aan voor de partners en de kinderen.

Het is zaak deze situatie zo kort mogelijk te laten duren, de situatie mag niet uit de hand lopen en richting een vechtscheiding gaan.

Er moet voor gezorgd worden dat de discussie zich afspeelt op (ex)partnerniveau en niet wordt uitgevochten over de hoofden van de kinderen.

Ouders blijven ouders met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de totale opvoeding van de kinderen.

 

Echtscheidingsmediation of scheidingsmediation heeft tot doel:

  • De belangen van de kinderen veilig te stellen en op te nemen in het ouderschapsplan;
  • De zakelijke belangen van inkomen, alimentatie, huis, inboedel, bankrekeningen, verzekeringen, pensioen e.d. te regelen en op te nemen in een complete overeenkomst, meestal genaamd echtscheidingsconvenant of convenant.

 

Onze scheidingsmediators begeleiden u bij de echtscheiding door middel van mediation oftewel scheidingsbemiddeling. Zij proberen u te helpen bij het vinden van een oplossing, waarin u zich beiden kunt vinden.

 

Daarbij besteedt de mediator zowel aandacht aan de juridische aspecten van de scheiding, alsook aan de emotionele kant hiervan. Dit laatste zorgt namelijk voor een onzekere situatie voor u, maar ook voor kinderen, als deze erbij betrokken zijn. Het is zaak deze situatie zo kort mogelijk te laten duren, nu ouders ook in de toekomst met elkaar te maken zullen blijven krijgen.

 

De mediator helpt u een weg te vinden van ex-partners naar ouders.